Galderma

Galderma is een wereldwijde farmaceutische organisatie, gespecialiseerd binnen de dermatologie. Naast dermatologische geneesmiddelen heeft Galderma het huidverzorgingsmerk Cetaphil op de Nederlandse & Belgische markt gebracht.

Vraagstelling

Cetaphil Dermacontrol is een nieuwe productlijn binnen het huidverzorgingsmerk Cetaphil en is speciaal ontwikkeld voor de reiniging en verzorging van de voor acne gevoelige huid. Ontwikkel een creatief concept voor de introductie van Cetaphil Dermacontrol.

Uitwerking

Voor de introductie van Cetaphil Dermacontrol zijn er 3 doelgroepen bepaald: dermatologen, apothekers en consumenten. NPN heeft per doelgroep een specifieke boodschap geformuleerd en middelen geselecteerd om deze mensen te bereiken. Er is een compleet pakket aan offline en online tools ontwikkeld, waaronder een webkey die linkt naar een online platform met een leuke kennismakingsactie om de consument ervaring op te laten doen met het product. Deze mix van tools is bepalend geweest voor de implementatiekracht van de campagne. Het ontwerp van de campagne sluit nauw aan op de stijl van de Cetaphil lijn en laat tegelijkertijd zien dat het om een innovatief product gaat voor een nieuwe indicatie. Dit ontwerp is consistent in de opmaak van alle communicatiematerialen doorgevoerd. Bekijk hier het resultaat!